Etusivu Päävalikko Blogi

Wäiskin bileet onnistuivat hyvin

Arviolta noin 150 henkeä oli paikalla bileissä ravintolalaiva wäiskissä perjantaina 17.10.2008. Neljä bändiä soitti alkaen klo 2030.. mukavaa oli ja porukka viihtyi.. 

Galleriassa on kuvia keikalta.. 

Kamat saatiin kuin saatiinkin yöllä purettua ja pakattua pakettiautoihin matkalle takaisin varastoon / treenikämpille.. 

Allekirjoittanut jäi vielä lauantaiksi Helsinkiin 60-vuotispäiville.. mukavaa oli ja sää suosi lauantaina juhlakansaa.. 

Ensi viikolla bändi vetää henkeä. Uusien biisien tekemistä sekä harjoittelua jatketaan  taas sitten sitä seuraavalla viikolla. 

 

Viimeksi päivitetty (20.10.2008 11:27)

 

Eppu tietokoneajassa / vika treenit

Uskomatonta mutta totta.. Rumpalimme Eppu siirtyi vihdoin 14.10.2008 tietokoneaikaan. Jamppa hommasi hänelle käytetyn kannettavan toshiban tietokoneen, johon asennettiin OpenSuSE 11.0 käyttöjärjestelmä. Nettiyhteys on järjestetty "mokkulallla"..  Ei tätä voi uskoa todeksi, että ihan Eppukin netissä :)

 

Joni sai tänään sähköpostissa Amerikasta viilatut Hammond asetukset XK3:een. Suuri kiitos kuuluu  Jim Alfredson nimiselle jazz hammondistille (bändi: organissimo), joka on nähnyt kovan vaivan saadakseen XK3:n kuulostamaan täysin omalta B3 urultaan. Hän on soittanut sekä aitoa B3:sta että XK3:sta leslie 122 kaapin läpi ja asetellut asetukset niin että XK3 on niin lähellä aitoa kuin mahdollista. Hänen tekemänsä "tonewheel" arvot siirrettiin XK3:een CF muistikortilla. Samalla otettiin muistikortin avulla backupit koko Jonin asetukisista uusine soundeineen. Jos tuota tarvii vaikka joskus palautella asetuksia :)

 

Tänään oli viimeiset koko bändin täsmätreenit ennen Wäiskin keikkaa.. aika kankeaa oli soitto paikoitellen, lupaa vissii hyvää keikkaa ajatellen :) Yhtyeellä on ollut tapana toimia hyvin keikalla, kun/jos vikat treenit ovat tökkineet !!! 

Toivomme kovasti ettei flunssavirus kaada Teroa ja Jamppaa sängyn pojalle perjantaiksi. Tänään laulettiin ääntä säästäen.. ja koitettiin ottaa muutenkin rauhallisesti.. 

Perjantaina sitten kaikki joukolla Wäiskiin !! Tästä ei bileet parane.

 

ROCK

 

 

Viimeksi päivitetty (15.10.2008 01:07)

 

Perjantai treenit..

Perjantaina oli lyhyet mutta ytimekkäät TMS treenit.

Kohta saadaan yhtyeen rumpali Ebenezer myös netin ja sähköpostin pariin.. Epulle on kannettava asennettu ja vielä pitää hakea "mokkula" kaubamajasta että eppu on myös online.. 

Uskomatonta kehitystä.. 

Rock.. 

Ensi tiistaina on sitten täydet treenit, koko keikkasetti läpi.. 

Kivana lisänä wäiskin keikalle tuo se että sinne on tulossa 50 kpl uusia TMS lippiksiä myyntiin.. 

 

 

Treenit, leslie laulaa taas..

TMS treenasi tänään koko bändin voimalla tulevaa settiä Wäiskiin.

Keikkalepan maanantaina suoritettu huoltotoimenpide havaittiin toimivaksi.. Soundit ovat taas kohdallaan. 

Wäiskissä on tarkoitus esittää yksi uuden levyn biisi, jota ei ole koskaan soitettu livenä, sekä yksi täysini uusi noin kuukauden ikäinen biisi. Samalla on tarjolla yllättävä versio vanhasta tutusta kappaleesta.. katsotaan minkälaisen vastaanoton tuo eroikoinen versio saa :)

ROKC

 

Keikkaleslien (145) jakosuotimen korjausta

Hyvin palvelleen ns. keikka"lepan" eli  leslie 145 kaapin jakosuotimen kondensaattorit olivat antaneet vuosien saatossa periksi. Soundi kuulosti parissa viimeisessä treenissä hiukan oudolta. Alarekisteriä soitettasessa ylärekisteri katosi kummasti bassosärinän alle. Tällöin aloin aluksi epäillä, että itse driveripilli on rikkoutunut. Kuitenkin lähemmissä tutkimuksissa epäily kohdistui sittemmin tuohon jakosuotimeen ja sen vanhoihin "valettuihin" kondensaattoreihin.

Komponettiliikkestä sain muutamasta sopivan kokoisesta konkkayhdistelmästä kasailtua tilalle vastaavat kokat, ja vanha kunnon lesliesoundi on taasen takaisin. 12.5 uF sekä 7.8uF konkkia ei suoraan kaupan hyllyltä löydä, vaan ne piti kasata eri suuruisista konkista rinnakkain juottamalla. ( 10+1+1.5uF sekä 6.8+1uF )

Näemmä nuo jakosuotimenkin konkat sitten hajoavat joskus :)

Torstaina tällä viikolla on koko bändin treenit, kohti Wäiskin keikkaa mennään.. siellä selviää lopullisesti kuinka paljon jakosuotimen korjaus kuuluu soitossa. Ehkä se yläpään driverikin pitää vielä tarkistaa joskus.. varadriveri löytyy varaston uumenista

 

 

 

Viimeksi päivitetty (30.09.2008 00:47)

 

Klubilla bileet ohi, treeniä, laitehuoltoa

Pommisuoja-Klubilla oli asianmukaiset avajaiset 20.9.2008 klo 1800 alkaen. "Pommisuojaklubin avajaiset" nimellä kulkenut tapahtuma keräsi arvioilta noin 50 henkeä nauttimaan musiikista neljän bändin voimin. Tällä kertaa tapahtuma oli yhdistetty perinteiseen NKP:n "juopottelunäytökseen", joten paikalla oli myös aimo joukko joka vuosi peräkorvessa olevaa radioamatöörisakkia ihmettelemässä tapahtumaa sekä nauttimassa janojuomaa. Kivaa oli ja saimme myös testattua uutta äänityskalustoa. Materiaalia on ladattavissa myöhemmin tältä sivustolta, kunhan jonkinmoinen miksaus on ensin saatu tehtyä. Kaikkia bändejä on tarkoitus miksata netistä ladattavaksi materiaaliksi.

TMS treenasi tällä viikolla torstaina ilman Juhaa, jolla oli tällä kertaa torstaille osunut muita kiireitä. Ensi viikolla treenataan sitten taas koko bändin voimalla. Myöskin settilista saatiin raavittua kasaan Wäiskin "kultalevyjuhliin".. Kaikki paikalle rokkaamaan  17.10 klo 2000 alkaen ravintolalaiva Wäiskiin.. paikalla neljä bändiä.. yli 4 tuntia livemusaa!

Myöskin laiteita huollettaan tässä alkavalla viikolla, keikkaleslien jakosuotimen konkat ovat antaneet periksi kovissa sooloissa. Siksi leslien soundi on viimeaikoina kuulostanut oudolta soittaessa sekä ala- että ylärekisteriä yhtä aikaa. Uudet konkat saataneen haettua elektroniikkakaupasta ja juotettua vanhojen paikalle maanantai-tiistaina ensi viikolla. Wäiskissä pitäis taas olla soundit kohdallaan lepassa... sitä odotellessa..

Rock rock.. 

 

Viimeksi päivitetty (26.09.2008 23:36)

 
Lisää artikkeleita...
Mainospalkki